Minitennis

Målsättning och verksamhetsinriktning för minitennis

Minitennisen fokuserar på social samvaro, lek, koordination, bollvana och grunder i tennisteknik. Tränaren visar hur olika moment ska genomföras och ett antal pedagogiska träningshjälpmedel används, t.ex. mjuka tennisbollar, ballonger, ringar, tennisbana anpassad för ålder och nivå. Vissa månader är barnen på en bana med sin ansvarige tränare och lär sig grunderna. Andra månader gäller temastationer där barnen provar på samtliga stationer. På så sätt får barnen lära sig mycket under sin timma. Minitennisbarnen spelar 1 timma/vecka.

Minitennisgrupperna indelas efter ålder och nivå. Målet är att ha så jämspelta grupper som möjligt. Varje träningspass omfattar ett flertal varierade övningar och inleds och avslutas i positiv anda. Ambitionen är att barnen känner att träningen har varit rolig, stimulerande och lärt sig något nytt. Efter varje termin lyfts de spelare som anses mogna och redo till tennisträning på stor bana och hårdare boll (Midiboll).

Innan terminsslut är det mycket viktigt att du meddelar oss via mail: nicolas@rcpsport.se och magnus@jonkopingstennisklubb om ditt barn inte tänker fortsätta med sin tennis. Detta skall vara inne i slutet av varje terminsslut.
Efter detta planeras schemat och nya grupper. Du som tänker fortsätta behöver inte meddela oss, ditt barn blir automatiskt registerad till nästa termin.

Ansvarig för minitennis är Jonathan Isaksson

Tränare
Marco Zieseniss
Erik Wennberg
mfl

Målsättning och verksamhetsinriktning för minitennis

Fokusera på alla glädjeämnen i barnets idrottande
Titta gärna på när ditt barn tränar, men vistas då utanför banan
Respektera spelare, ledare, tränare och andra föräldrar
Ta del av och följ informationen från klubben, tex. anlagstavlan, hemsidan
Har ni frågor rörande träningens upplägg och innehåll hänvisar vi till Jonathan Isaksson

Hej samtliga minitennisspelare och föräldrar,

Tack för denna minitennistermin!

3 juni var sista träningen för terminen för våra yngsta juniorer.
Sammanlagt 18 träningstillfällen under terminen där ansvarige tränare Christopher Andersson. Tillsammans med våra ungdomstränare har lekt fram tennisen hos våra yngsta juniorer. Vår ambition bland  våra yngre juniorer är att just leka fram tennisen och på så sätt bygga en passion för tennisen.

Träna till hösten
Ska juniorer sluta träna minitennis så behöver vi veta detta snarast, dock senast 17 juni. Ni kan maila det till mig.

Vi börjar därefter med höstensschema och grupperingar. Det är mycket viktigt att vi får reda på det i tid då vi har begränsat antal barn per grupp.

Ska ert barn spela vidare så behöver ni inte meddela oss något. Ert barn blir då automatisk registrerad till nästa termin.

Schemat hösten 2018
Höstterminen börjar måndagen den 20 augusti.
Schemat kommer ut senast 15 augusti och finns på vår hemsida. Gå gärna in o kika!

Det blir mindre ändringar i schemat då några av minitennisbarnen tar klivet till miditennis och spelar då på vardagar.

Ny ansvarig för minitennis
Ansvarig för minitennisen till hösten blir Jonathan Isaksson, som har jobbat som tennistränare i 5 år och kommer närmast från Ljungby Tennisklubb. Han tillsammans med våra ungdomstränare kommer att ta hand om era barn.

Vid frågor och funderingar vänligen läs våra dokument.
Återkom vid frågor. Tack för denna termin!

/Nicolas & Magnus